Kister

Alt om kister i Danmark og på begravelser.dk.

I Danmark er det et lovkrav, at der anvendes en kiste ved begravelse og ligbrænding. Dette er bestemt i Bekendtgørelse om folkekirkens kirkebygninger og kirkegårde.

Flertallet bliver kremeret i en hvid kiste

Langt de fleste danskere vælger i dag en ensartet hvidmalet kiste, som typisk er polsteret indeni.

Da ca. 75 % af danskerne vælger at blive kremeret (brændt), skal kisterne i dag opfylde en række lovkrav, så de er tilpasset krematoriets ovne.

For de kister som bruges til jord-begravelser er det et krav, at de kan modstå jordtrykket fra den jord som lægges oven på kisten.

Materialer og kistens udseende

I dag tilbyder alle bedemænd i Danmark typisk fabriksproducerede kister, der kan inddeles i fire grupper alt efter det materiale, der indgår i kisten:

  • Spånplade (præfabrikerede pressede spåner med indhold af limstoffer).
  • MDF-plader (præfabrikerede, pressede plader af findelt træ med indhold af limstoffer).
  • Finerede kister – bygget på MDF-plader.
  • Massivt træ (f.eks. gran, fyr, eg, mahogni, teaktræ eller andre eksotiske træsorter).

Der er ingen særlige krav til, hvordan kisten skal se ud. Så om kisten er malet eller umalet, eller om familien og vennerne har tegnet og malet på kisten, er underordnet. I visse tilfælde kan man dog komme ud for, at præsten har en holdning til udsmykningen på kisten, og derfor kan det være godt at spørge, inden kunsten bliver for stor.

Kisterne på begravelser.dk

På begravelser.dk har vi udvalgt de typer af kister, der bruges af langt de fleste og som er produceret af MDF plader.

Kisterne fra begravelser.dk kommer fra Fuglebjerg Kistefabrik på Sjælland, og som den eneste kistefabrik i Danmark har Fuglebjerg Kistefabrik opnået EMAS miljø-godkendelse ligesom alle andre miljøbestemmelser overholdes i produktionen.

Begravelser.dk bruger således kister, der er produceret og malet i Danmark af danske håndværkere.

Basiskisten til 1.525 kr.

Herudover tilbyder begravelser.dk som den eneste begravelsesforretning på nettet de pårørende en helt enkelt basiskiste til 1.495 kr. Basiskisten er umalet og uden polstring, og den er som de øvrige kister fremstillet af MDF plader.

Basiskisten fremstilles samme sted som det øvrige kistesortiment på begravelser.dk. Bemærk at basiskisten til 1.495 kr. er et eksklusivt tilbud til de pårørende, som bestiller gennem begravelser.dk. 

Hvis man har ønsker omkring kisten, som ikke fremgår af begravelser.dk så tal med vores kundeservice og se hvilke muligheder, der kan tilbydes.

Kundeservice træffes på telefon 80 203 303 mellem 9-19. Du kan også skrive til os på kontakt@begravelser.dk